בכנס AAFP Geriatric Medicine 2019 שהתקיים בדצמבר בפלורידה הוצגו נתונים שנאספו מ – 4 מחקרים אקראיים ומבוקרים (ביניהם SPRINT) שנערכו בקרב האוכלוסייה המבוגרת. לפי דיווח זה לאמלודיפין יש יתרון מינון/תגובה מעבר ליתר חסמי תעלות הסידן. הוא היחיד גם עם השפעת עיכוב של ACE, הוא מעלה את יצירת ה-NO התוך כלי, מונע היווצרות של רדיקלים חופשיים, מייצב פלאק של כולסטרול, מפחית דלקת מערכתית ומוריד את הסיכון להתפתחות של סוכרת. הבצקת שמתפתחת בטיפול בו נגרמת ע"י איזומר דקסטרו. במספר מדינות משתמשים באיזומר עם סיבוב לשמאל.
כלורתאלידון (וכנראה גם אינדאפאמיד) מוריד את לחץ הדם פי 3 יותר מאשר אותו מינון של הידרוכלורתיאזיד, עם זמן פעילות ארוך יותר, עם ראיות טובות על יעילותו (בניגוד למחקר אחר שמראה שדווקא שלכלורתאלידון יש השפעה נמוכה מ – HCTZ. הכפלת מינון ה – HCTZ של 12.5 מ"ג אינו מורידה יותר את לחץ הדם.
קרבדילול ולבטולול מורידים את לחץ הדם פי 2 מאשר חסמי ביטא האחרים.
לוסרטן הוא ה – ARB שמוריד הכי פחות את לחץ הדם (מצד שני הוא מוריד את חומצת השתן) והוא מתאים לטיפול בחולים עם סוכרת ולחץ דם תקין.
לחץ דם נמוך אינו מעלה את הנפילות ואינו גורם להפרעה בקוגניציה.
ACEI/ARB, תיאזידים וחסמי ביטא מורידים שברים אוסטיאופורוטים ב – 20-40%.
לחץ דם נמוך יותר משפר את הקוגניציה ולחץ סיסטולי נמוך מ – 120 ממ"כ נראה כקשור בתועלת הגדולה ביותר.
בנוסף, יש לעודד לתזונה עשירה בירקות, פירות ודגן מלא, לפעילות אירובית מתונה עד נמרצת. להפסיק עישון, להפסיק טיפול ב – NSAIDs, COX-2 וסמים. עם כל זאת, יש לטפל בין 2.5-3.5 תרופות כדי להגיע ליעד הורדת לחץ הדם.
תרופה הורדת לחץ הדם הסיסטולי
אמלודיפין 17-30 ממ"כ
פרופנולול 8 ממ"כ
חסמי ביטא קרדיוסלקטיביים(אטנולול, ביסופרולול, מטופרולול 10 ממ"כ
קרבדילול או לבטולול 17-23 ממ"כ
חסמי ACE 10-13 ממ"כ
לוסרטן 8 ממ"כ
ספירונולקטון 20 ממ"כ
למידע זה יש חשיבות גדולה ביותר בטיפולנו ביל"ד. למעשה, רק לאמלודיפין יש פעילות מעבר ל – 24 שעות. קרבדילול ולבטולול אינם נמצאים בשימוש בטיפול האמבולטורי.