מטרת המחקר Inter-arm Blood Pressure Difference-Individual Participant Data Collaboration שבוצע בארצות רבות היתה לבדוק את השפעת הקשר בין מדידת הלחץ הסיסטולי הגבוה ביותר והנמוך ביותר את האבחנה של לחץ הדם תוך שימוש בספי הטיפול והפרוגנוזה של יל"ד בנתונים מהפערים בין שתי הידיים והקשר של המדידות הגבוהות יותר והנמוכות יותר עם התמותה ה – CV, התמותה מכל סיבה והאירועים ה – CV של כל משתתף אישי מתוך 23 עוקבות. האירועים ה – CV נבדקו על פי הניקוד של פרמינגהם ושל ASCVD. נכללו בעיבוד 53,172 משתתפים בגיל ממוצע של 60, מהם 48% נשים. לחץ הדם שנמדד בזרוע הפעילה ביותר בהשוואה ללחץ הדם בזרוע עם לחץ הדם בזרוע השנייה איבחן באופן מובהק את ספי הלחץ הסיסטולי של 130 ממ"כ (12.4%) או של 140 ממ"כ (11.9%) בקרב 12% מהמשתתפים. מדידת לחץ הדם הגבוהה יותר באחת הזרועות היתה חזאית מובהקת לתמותה מכל סיבה, תמותה CV ואירועים CV. שימוש בניקודי פרמינגהם ו ASCVD הראה ש -4.6% מ- 3.5% עם לחץ הדם הגבוה יותר היו בסיכון מוגבר ומובהק לעומת לחץ הדם הנמוך יותר.
Clark CE, Warren FC, Boddy K, et al. Higher Arm Versus Lower Arm Systolic Blood Pressure and Cardiovascular Outcomes: a Meta-Analysis of Individual Participant Data From the INTERPRESS-IPD Collaboration. Hypertension. 2022 Aug 2: Epub ahead of print.
הערה
ההנחיות של האיגודים לאיבחון וטיפול ביל"ד כוללות אמנם מדידת לחץ הדם בשתי הידיים אלא שלא נמצאה כל ראייה לתמיכה בהנחיות אלו. יישומה של הנחייה זאת היא מעטה ומבוצעת באנגליה רק בקרב כרבע מהרופאים הכלליים. ממצאי המטה-אנליזה הנוכחית מראים שאי שימוש במדידות בשתי הידיים גורם לאיבוד של 12% מהאבחנות של יל"ד ובין 3% ל – 8% יהיו בטעות מתחת לספי הסיכון ה – CV ולעליה בסיכון לתמותה CV ותמותה מכל סיבה ואירועים CV. ממצאים אלו ניתנים לשימוש מיד והם רלבנטיים ליל"ד. תוצאות מחקר זה מכמתים את החשיבות הקלינית של אי זיהוי מדידת לחץ הדם הגבוהה יותר באחת הזרועות שאינה דווקא ביד הפעילה.