מטרת העיבוד לאחר מעשה של המחקר הרב-מרכזי והרב- מדינות היתה לבדוק האם שילוב של מינונים קטנים של תרופות ליל"ד בגלולה אחת יאריך יותר את הזמן ביעד הורדת לחץ הדם תוך המעקב מאשר טיפול רגיל. המחקר The Triple Pill vs Usual Care Management for Patients With Mild-to-Moderate Hypertension (TRIUMPH) היה פתוח, אקראי שבוצע במרפאות בתי החולים בסרי לנקה מפברואר 2016 ועד מאי 2017. נכללו חולי יל"ד מבוגרים עם לחץ סיסטולי מעל 140 ממ"כ ודיאסטולי מעל 90 ממ"כ או חולי סוכרת או מחלת כליות כרונית עם לחץ סיסטולי מעל 130 ממ"כ ודיאסטולי מעל 80 ממ"כ (ללא טיפול או להגברת הטיפול בחולים עם טיפול יחיד). העיבוד המשני בוצע מדצמבר 2020 ועד דצמבר 2021. הטיפול המשולש בגלולה כלל טלמיסרטן במינון של 20 מ"ג, אמלודיפין במינון של 2.5 מ"ג וכלורתאלידון במינון של 12.5 מ"ג. התוצא העיקרי היה ההבדל בין 2 הקבוצות בשיעור זמן השפעת הטיפול לאחר ההגעה ליעד לחץ הדם. נכללו במחקר 700 חולים שחולקו אקראית לטיפול המשולש או לטיפול רגיל (גיל ממוצע 56 ו- 67.6% היו נשים). במעקב של 24 שבועות נמצא שחולים שהוקצו לטיפול המשולש (חולים 349) נשארו זמן ארוך יותר ביעד לאחר השגתו מאשר הטיפול הרגיל (351 חולים) – 64% לעומת 43% עם פער מובהק של 21%). כמעט כפול מהחולים בטיפול המשולש השיגו יותר מ – 50% מהזמן ביעד תוך המעקב (64% לעומת 37% -מובהק). הקשר של הטיפול המשולש עם העלייה בזמן ביעד נמצא מוקדם כאשר מרבית החולים השיגו יותר מ – 50% של הזמן ביעד לאחר 12 שבועות. החולים עם הטיפול המשולש השיגו יעד זמן עקבי ביעד בכל תקופות המעקב בהשוואה לטיפול הרגיל: 36.3% לעומת 21% בין 0-6 שבועות, 5.2% לעומת 33.7% בין 6-12 שבועות ו – 66% לעומת 43.5% בין 12-24 שבועות (כולם מובהקים).
Gnanenthiran SR, Wang N, Di Tanna GL, et al; TRIUMPH Study Group. Association of Low-Dose Triple Combination Therapy vs Usual Care With Time at Target Blood Pressure: A Secondary Analysis of the TRIUMPH Randomized Clinical Trial. JAMA Cardiol. 2022 Apr 13. Epub ahead of print.
הערה
ההנחיות כיום לטיפול ביל"ד מתמקדות רק למטרות הורדת לחץ הדם שמבוססות על מדידה אחת מתוך המדידות בנקודת זמן יחידה ללא כל התחשבות בשיעור הזמן לאחר השגת היעד. הבעייה היא שמדידות יחידות שנלקחות בפער של ימים או שבועות הן לא אמינות כ"כ היות והן משתנות במידה רבה ביום ובעונה שבהם נמדדו. מסיבה זאת התפתחה שיטה לתוצאי הזמן – הזמן ביעד – שהוא אחוז הזמן שקיים בלחץ הדם הרצוי. הזמן ביעד יכול לשפר את המדידות העכשוויות בשיטת "חתך" היות והוא פחות נוטה לשונות ומספק מדידות אמינות יותר וקבועות. השפעות הטיפול הן גדולות יותר מאלו המוצעות בתוצאה ראשונית העיקרית של המחקר ב – 24 שבועות היות והזמן ביעד מוחזק ע"י התועלת בזמן פחות לאיזון לחץ הדם ואיזון ממושך יותר של לחץ הדם ע"י הטיפול המשולש. עומס ארוך טווח על כלי הדם קשור בנזק באברי מטרה בגלל איחור בהורדת לחץ הדם ובמשך השפעתה וגורם לעלייה ב – LVH, לשלב התחלתי של הפרעה בחדר השמאלי, להפרשת חלבון גדולה יותר בשתן ולסיכון CV מוגבר. המגבלה העיקרית של העיבוד הנוכחי היא שלא נבדקו נתונים על שיעור האיזון של לחץ הדם וההשפעה על התוצא ה – CV.