מטרת המטה-אנליזה שבוצעה ע"י חוקרים מסין היתה לבדוק את הקשר בין רמה מוגברת אבל עדיין תקינה של יחס אלבומין/קראטינין (עד 30 מ"ג/גרם) וההיארעות של יל"ד. נכללו 9 מחקרים תצפיתיים ארוכי-טווח שכללו 27,771 משתתפים בנושא זה שנערכו באוכלוסייה הכללית. אנשים עם ערכים מוגברים של יחס אלבומין/קראטינין (עדיין בטווח התקין 2.89 מ"ג/ג) היו בסיכון גדול ומובהק פי 1.75 לסיכון מוגבר ליל"ד בהשוואה לאלו עם הרמה הנמוכה (1.06 מ"ג/ג) של יחס זה. בעיבוד לפי מגדר נמצא שהשפעת יחס אלבומין/קראטינין נראתה חזקה יותר (אבל לא מובהק) פי 2.75 בנשים לעומת גברים בהם יחס הסיכון המובהק היה 1.88.
Ren F, Li M, Xu H, Qin X, Teng Y. Urine albumin-to-creatinine ratio within the normal range and risk of hypertension in the general population: A meta-analysis. J Clin Hypertens (Greenwich). 2021 Jun 5. Epub ahead of print.
הערת פרופ' יודפת
מטה-אנליזה זאת היא הראשונה שמצאה שרמה מוגברת של יחס אלבומין/קראטינין עדיין במסגרת התקינה קשורה באופן עצמאי בסיכון מוגבר של 75% להתפתחות עתידית של יל"ד לעומת רמה נמוכה יותר של יחס זה. ממצא זה מראה שרמת היחס אלבומין/קראטינין יכולה לשמש כחזאי להיארעות של יל"ד. בתת-עיבוד נמצא שעלייה ברמת היחס אלבומין/קראטינין קשורה בסיכון ליל"ד בשני המגדרים אבל מסקנה זאת מבוססת על מספר קטן של מחקרים. נצטרך למחקרים עתידיים שמתוכננים היטב כדי לאשר ממצא זה. קיימת אפשרות שערך ספציפי למגדר של יחס אלבומין/קראטינין יכול לתרום לחיזוי שונה של התפתחות של יל"ד. קיימת אפשרות שלחדילת אורח יש השפעה על סיכון זה יתכן בגלל היעדר הגנה ע"י אסטרוגן. המנגנון שקשור בקשר בין יחס אלבומין/קראטינין והיארעות של יל"ד אינו ידוע ברובו. הפרשה מוגברת של חלבון יכולה לשקף הפרעה גלומרולרית ווסקולרית מערכתית בתיפקוד האנדותל. מצד שני, גם לדלקת בדרגה נמוכה יש כנראה תפקיד. סינון גלומרולרי מוגבר בגלל דלקת יכול להיות קשור בין הפרשת חלבון ויל"ד. המגבלות של מטה-אנליזה זאת הן שהעיבוד מבוסס רק על דגימה אחת של שתן ולא איסוף של 24 שעות, שנקודת החתך של רמה גבוהה יותר של יחס אלבומין/קרטינין היתה הטרוגנית במחקרים שנכללו ושברובם לא היתה התייחסות למגדר.