מטרת המחקר הסיני היתה להעריך את השכיחות של יל"ד דיאסטולי בילדים על הנזק התת-קליני באברי מטרה בגיל הביניים. נכללו במחקר ארוך-הטווח 1,738 ילדים בגיל בי"ס (55.4% ממגדר זכרי) בגיל 6-15 מאיזורים כפריים עם מעקב של 30 שנה. פגיעה תת- קלינית באברי מטרה כללה נוקשות העורקים (1,738 נבדקים), אלבומינוריה (1,652) ו – LVH (1,429). שכיחות סוגי לחץ הדם השונים היתה יל"ד דיאסטולי בדיד (5.4%), סיסטולי בדיד (2.2%) ויל"ד מעורב (3%) ללא הבדל בין המגדרים. במשך 30 שנה פיתחו 366 (21.1%) נוקשות עורקים, 170 (10.3%( אלבומינוריה ו -68 (4.8%) LVH. בהשוואה לנורמוטנסיביים, אלו עם יל"ד דיאסטולי בדיד בילדות היו בסיכון גבוה יותר ומובהק של 66% לפתח נוקשות עורקים, בסיכון גבוה ומובהק של 227% לפתח אלבומינוריה ולא LVH בגיל מבוגר לאחר תיקנון מלא. מצד שני, שימוש בעליית לחץ הדם בילדים כסימוכין סטנדרטי איפשר למצוא שיל"ד דיאסטולי בדיד בילדים היה קשור בסיכון מוגבר ומובהק של 248% לפתח LVH בגיל המבוגר.
Liao Y, Chu C, Wang Y, et al. Isolated diastolic hypertension in childhood and risk of adult subclinical target organ damage: a 30-year prospective cohort study. J Hypertens. 2022 Jun 22. Epub ahead of print.
הערה
הממצאים העיקריים במחקר הם שיל"ד דיאסטולי בדיד בילדות מעלה באופן מובהק את הסיכון של מספר מדדי פגיעה תת-קלינית באברי מטרה במבוגרים. גם העומס המצטבר ארוך-הטווח ומגמות ארוכות-טווח בלחץ הדיאסטולי מילדות לבגרות היו קשורים במדדי נזק לאברי מטרה במבוגרים אלו. תת הסוג של יל"ד דיאסטולי מתפתח בשלבים המוקדמים של יל"ד עם או בלי עלייה בלחץ הסיסטולי. עם העלייה בגיל יש היסט הדרגתי מיל"ד דיאסטולי ליל"ד סיסטולי ויל"ד סיסטולי-דיאסטולי. יל"ד דיאסטולי שכיח יותר בגיל צעיר ושכיחותו יורדת במבוגרים עם העלייה בגיל המתקדם בגלל עלייה בנוקשות העורקים הגדולים. באחד המחקרים נמצא שהקשר של רמת הלחץ הדיאסטולי ב – 24 שעות עם הנזק לכליות שמתבטא ב – ACR מוגבר נמצא בגיל נמוך מ – 55 ולא ניתן לבדק השפעתו על האירועים ה – CV היות ומשתתפי מחקר זה היו עדיין לא מספיק מבוגרים. המחקר הנוכחי מספק ראייה ישירה שקיים קשר בין לחץ דם דיאסטולי בילדות ופגיעה ארוכת-טווח בכליות בבגרות. העובדה לא נמצא קשר בין כל סוגי לחץ הדם הגבוה לבין LVH קשורה כנראה ממספר הקטן של מקרי LVH. מכל מקום, קיימת מגמה שיל"ד דיאסטולי בדיד בגיל ההתבגרות הוא בפני עצמו גורם סיכון ל- LVH במבוגרים ולכן קיימת חשיבות לטפל בו ולאזנו כבר בראשיתו. מגבלות המחקר שאין לדעת האם ניתן להשליך את ממצאיו באוכלוסייה סינית גם לקבוצות אתניות אחרות ואין כל מידע על השפעת הכושר הגופני והרכב התזונה על התוצאות.