מטרת המטה-אנליזה שבוצעה בסין היתה להבהיר את הקשר בין מדד טריגליצריד- גלוקוז לבין התפתחות יל"ד באוכלוסייה הכללית. המחקרים שעסקו בנושא זה נאספו עד יולי 2023. התוצא הראשוני היה יחס הסיכון בקשר בין יל"ד למדד טריגליצריד- גלוקוז. עיבודים של תתי קבוצות רובדו ע"י גיל, מגדר, BMI ואתניות. נכללו 35,848 משתתפים מ – 7 עוצבות של מחקרים. הקטגוריה הגבוהה ביותר של מדד טריגליצריד- גלוקוז הראתה סיכון גדול יותר ומובהק של פי 1.5 ליל"ד בהשוואה לקטגוריה הנמוכה ביותר. התוצאות היו עקביות גם לאחר עיבודי רגישות. עיבוד על פי תתי-קבוצות הראה שאין כל להם כל השפעה ניכרת על מדד טריגליצריד- גלוקוז ועל יל"ד.
Yang C, Song Y, Wang P. Relationship between triglyceride-glucose index and new-onset hypertension in general population-a systemic review and meta-analysis of cohort studies. Clin Exp Hypertens. 2024 Dec 31;46(1):2341631.
הערה
במטה-אנליזה הנוכחית נמצאה קורלציה מובהקת בין מדד טריגליצריד- גלוקוז והיארעות חדשה של יל"ד גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. סיכון זה נשאר עקבי על פני תת- קבוצות ואושר ע"י עיבודי רגישות. ממצא זה מציין שמדד טריגליצריד- גלוקוז בפני עצמו הוא פרוגנוסטי לאפשרות לפתח יל"ד באוכלוסייה הכללית של סין. המנגנון האפשרי לקשר זה קשור כנראה בתנגודת לאינסולין. המדד טריגליצריד- גלוקוז מוכר באופן נרחב כסמן ביולוגי אמין לתנגודת לאינסולין. מחקרים רבים מציינים שחשיפה לתנגודת לאינסולין יכולה לתרום להתחלה והתקדמות של יל"ד דרך השפעות מזיקות על התיפקוד והמבנה הווסקולרי. יתרה מכך, היארעות של יל"ד באנשים עם תנגודת לאינסולין ניתן גם לייחס להפרעה בפעילות של המערכת רנין-אנגיוטנסין- אלדוסטרון והמערכת הסימפתטית העצבית. מספר מחקרים מספקים ראיות שאנשים עם מדד טריגליצריד- גלוקוז מוגבר מציגים סיכון גדול יותר לעלייה בנוקשות העורקים. נוקשות העורקים נחשבת כגורם סיכון ליל"ד. מכל מקום, יש לציין ש -6 מחקרים מתוך 8 היו מחקרי חתך ולכן חשוב להדגיש שבהיותם תצפיתיים אינם מאפשרים לקבוע סיבתיות בקשר בין מדד טריגליצריד- גלוקוז והתפתחות חדשה של יל"ד.