מטרת המחקר שבוצע ביפאן היתה לבדוק את הקשר בין חום העור ולחץ הדם האמבולטורי ואת השפעת חום הגוף על תגובת לחץ הדם באוויר בסביבת החיים האמיתיים. בעיבוד ארוך-טווח נכללו 584 משתתפים בהם בוצעו מדידות חוזרות של לחץ הדם האמבולטורי וחום העור במשך 48 שעות (30,711 משתתפים במדידות ביום ו – 17,382 במדידות בלילה) בין אוקטובר למרץ (2012-2014). חום העור הדיסטלי והפרוקסימלי היה קשור באופן מובהק בלחץ הסיסטולי במשך היום לאחר תיקנון לערפלנים אפשריים. נמצא גם קשר מובהק בלילה. השפעת חום העור על החלק הדיסטלי של הגוף היתה גדולה פי 7.1 מאשר על החלק הפרוקסימלי במשך היום בעוד שחום העור היה דומה בין שני חלקי הגוף בלילה.
Tai Y, Obayashi K, Yamagami Y, Saeki K. Inverse Association of Skin Temperature With Ambulatory Blood Pressure and the Mediation of Skin Temperature in Blood Pressure Responses to Ambient Temperature. Hypertension. 2022 May 16. Epub ahead of print.
הערה
חשיפה לקור קשורה בתמותה מוגברת ממחלות CV, נשימתיות ואחרות. חשיפה לקור קשורה בגורמים שמשפיעים על הדחק ה – CV, כמו התכווצות כלי הדם, עלייה בגורמי קרישה וצמידות דם גדולה. שונות מוגברת בלחץ הדם האמבולטורי נמצאה כקשורה במחלה CV ושונות באירועי שבץ מוחי קורית בצמידות עם לחץ הדם. ממצאים אלו מניחים ששינויים קצרי-טווח בלחץ הדם ע"י חשיפה לקור יכולים לגרום לאירועים CV. לעור יש אפשרות לקבל זרימת דם גדולה ואנסטומוזה AV שמחליפה חום בחלק מאיזורי העור של הידיים והרגליים קשורה ישירות בין עורקיות וורידונים שעוקפים נימיות עם תנגודת גדולה. אנסטומוזות AV משפיעות על התנגודת הווסקולרית לוויסות חום הגוף דרך מערכת המודינמית במשך היממה וכתוצאה שינויים בלחץ הדם. חום העור נוצר מתגובות תרמורגולטוריות לסביבה החיצונית והפנימית של גופנו. וויסות ישיר של העור עם שמירת החום או חימום פסיבי יכולים למנוע עלייה בלחץ הדם ושונות גדולה שלו ע"י ויסות השפעת האוויר החיצוני על לחץ הדם. במחקר הנוכחי נמצא שחום עור מוגבר היה קשור בלחץ דם נמוך יותר בקרב מבוגרים בחיים האמיתיים ושחום העור יכול לווסת שינויים בלחץ הדם תלויי-זמן ואת הקשר בין החום באוויר הסביבה ולחץ הדם. מכאן, שוויסות חום העור יכול למנוע עלייה בלחץ הדם ועלייה מוגברת בתנודתיות שנגרם ע"י חשיפה לקור ושאיזון לחץ הדם ע"י התערבות לוויסות חום העור יכול לעזור להורדת התמותה ה – CV בעונות החורף. מגבלות המחקר בהקצאת לא אקראית של משתתפים ליום וללילה, שלא ניתן ליחס את התוצאות לאנשים צעירים יותר, לגזעים אחרים ולקבוצות אתניות שונות.