מטרת העיבוד הבין לאומי בו נטל חלק גם פרופ' גרוסמן משיבא היתה להשתמש באומדנים מ – Global Burden of Disease Study 2017 ולתאר את השכיחות, התמותה והנכות מתוקננים לשנות חיים של מחלת לב היפרטנסיבית ב – 195 מדינות וטריטוריות משנת 1990 ועד 2017. שיעור השכיחות ברחבי העולם של מתוקנן לגיל של מחלת לב היפרטנסיבית היתה 217.9 ל – 100,000 אנשים, עלייה של 7.4% משנת 1990. התמותה ברחבי העולם מתוקננת לגיל ונכות ומתוקננת לשיעור שנות חיים של מחלת לב היפרטנסיבית היתה 12.3 ו – 209.4 ל – 100.000 אנשים –ירידה מובהקת של 19.3% ו – 24.0% משנת 1990 בהתאמה. השכיחות העולמית מתוקננת לגיל של מחלת לב היפרטנסיבית היתה גדולה יותר בנשים ועלתה עם הגיל. באופן כללי, נמצא קשר שלילי בין הנכות מתוקננת לגיל שמתוקננת לשיעור שנות חיים והמדד הסוציו-דמוגרפי ברמות האיזורים והלאומיים.
Dai H, Bragazzi NL, Younis A, Zhong W, Liu X, Wu J, Grossman E. Worldwide Trends in Prevalence, Mortality, and Disability-Adjusted Life Years for Hypertensive Heart Disease From 1990 to 2017. Hypertension. 2021 Feb 15: Epub ahead of print.
הערת פרופ' יודפת
בעיבוד הנוכחי של נתונים ממחקר Global Burden of Disease 2017 בוצעה הערכה מקיפה של הנטל הכלל עולמי של מחלת לב היפרטנסיבית כולל שכיחות, תמותה ונכות מתוקננים לשיעור שנות חיים, ומגמתם משנת 1990 ועד שנת 2017, מרובדים ע"י מיקום, מגדר ומצב ההתפתחות שלהם. ממצאים אלו מראים שמספר מקרי מחלת לב היפרטנסיבית הכפיל את עצמו מ – 7.7 מיליון בשנת 1990 ל – 17.1 מיליון בשנת 2017, ומספר התמותות ממחלה זאת והנכות למעלה מתשע מאות אלף ו- 16.5 מיליון בהתאמה. נטל מחלת הלב ההיפרטנסיבית משתנה באופן מובהק בין איזורים ומדינות כאשר הוא הכי גבוה בצפון אפריקה ובמזרח התיכון והוא נובע משכיחות גבוהה של יל"ד והיעדר איזון שלו. יתרה מכך, הוא שכיח בעיקר באיזורים עם הכנסה נמוכה או בינונית כמו במזרח אסיה ואמריקה הלטינית המרכזית. הסיבה העיקרית לשכיחות הגבוהה קשורה בהרגלי חיים ומנהגים בלתי בריאים כולל תזונה מערבית, עישון, השמנה והיעדר פעילות גופנית. בניגוד לכך, השכיחות מתוקננת לגיל של מחלת לב היפרטנסיבית ירדה במידה רבה באיזורים עם הכנסה גבוהה בהם החשיפה להתנהגות בריאה היא גדולה. קיים גם שוני בין הגזעים שיכול לנבוע מתוצאים בריאותיים גרועים ו – LVH שונה באופן מובהק בין הגזעים. גם השכיחות של מחלת לב היפרטנסיבית גבוהה יותר בקרב כל קבוצות הגיל שכנראה נובע מפגיעות גדולה יותר שלהן למחלה זאת. באופן כללי, ידוע מהספרות שיל"ד שכיח יותר בקרב גברים בקבוצות הגיל מתחת ל – 60 אבל מתהפך אחרי גיל זה. הסיבה האפשרית לכך היא התפתחןת של יל"ד לאחר חדילת אורח ותוחלת חיים גדולה יותר וכן סיכון גדול יותר של נשים לפתח LVH. בדרך כלל, קיים קשר הפוך בין נכות מתוקננת לגיל והמצב הסוציו-דמוגרפי אבל ממצאי העיבוד לא היו כ"כ פשוטים ולינארים אלא יותר מסובכים והראו נטל גבוה מוגבל רק בארצות עם מצב סוציו-דמוגרפי נמוך אלא גם במדינות עם רמה בינונית או גבוהה של מצב זה. אחת המגבלות של מחקר זה הוא שאלו עם מחלת לב היפרטנסיבית סובלים לעתים קרובות ממחלות נלוות שכוללות הפרעות CV כמו מחלה כלילית, פרפור פרוזדורים ושבץ מוחי. קיים צורך במאמצים לשפר את מודעות הציבור והטיפול ביל"ד ומחלת לב היפרטנסיבית, בעיקר באוכלוסיות פגיעות כדי להוריד את הנטל של מצבים אלו.