מטרת המחקר שבוצע בסין היתה לבדוק את השכיחות של יל"ד ומחלות נלוות בקשישים ולתאר את ההבדלים בין החולים באיזורים כפריים ועירוניים. המחקר מסוג "חתך" בוצע משנת 2007 עד 2010 ב- 8 מחוזות ובו נכלל מדגם של 7,403 אנשים מגיל 60 ומעלה. יל"ד (מעל 140/90 ממ"כ) או שדווח ע"י המשתתפים או לאחר שנמדד. על מחלות נלוות דווח באופן אישי ובהם נכללו תעוקת חזה, דלקת מפרקים, אסתמה, שבץ מוחי, דיכאון ומחלת ריאות כרונית. השכיחות של יל"ד היתה 66.1%. יל"ד עם מחלה נלוות אחת דווח בקרב 35.9% מקרב כל המשתתפים. שיעור ניכר (73.6%) מהחולים דיווחו על מצב בריאות טוב או טוב מאד. השכיחות של יל"ד ומחלות נלוות עלתה עם הגיל. השכיחות של שיעור מחלות נלוות רבות היתה גדולה יותר באיזורים עירוניים לעומת איזורים כפריים (27.8% לעומת 4.42% למחלה נלוות אחת, 7.7% לעומת 16.4% לשתי מחלות נלוות, 1.4% לעומת 4.7% ל – 3 מחלות נלוות ו –4% לעומת 1.2% ל – 4 או יותר מחלות נלוות לאחר תיקנון לגורמים סוציו-דמוגרפיים. מצד שני, משתתפים עירוניים דיווחו על מצב בריאותי טוב יותר ללא כל קשר למספר המחלות הנלוות.
Li H, Hu YJ, Lin H, et al. Hypertension and comorbidities in rural and urban Chinese older people: an epidemiological sub-analysis from the SAGE study. Am J Hypertens [published online ahead of print, 2020 Sep 4].
הערת פרופ' יודפת
במחקר הנוכחי נמצאו הבדלים ברורים בשכיחות של יל"ד ומחלות נלוות בין איזורים עירוניים לכפריים. סיבוכי יל"ד מהווים מעמסה כבדה על שירותי הבריאות בסין. כ – 54% מהמשתתפים סבלו מאירועים מוחיים ו – 47% ממחלת לב איסכמית. כ – 69% מהחולים סבלו מאירוע של אוטם שרירי הלב בפעם הראשונה וכ – 77% מאירוע מוחי ראשון, כ – 74% חולים מאי ספיקת לב ו – 60% ממחלת עורקים היקפית. ממצאים משמעותיים אלו מחייבים את שירותי הבריאות להתייחס בעיקר לאוכלוסייה העירונית תוך שימוש בכל סוגי ההדרכה לתיקון הרגלי החיים שלהם.