בפירסום מוקדם הופיעו הנחיות כוח המשימה לשירותי מניעה האמריקאי הנחיות לסקר איבחון יל"ד באוכלוסייה ובסופו גם המלצות לטיפול.
ההנחיות ממליצות באופן כללי לבצע את המדידות עד כמה שאפשר מחוץ למרפאה.
- הערכת הסיכון: סיכון מוגבר באלו עם ערכים תקינים- גבוהים (130-139/85-89 ממ"כ), עם השנת יתר ושחורים.
- בדיקות הסקר: שתי מדידות במרפאה, עדיף מספר ביקורים, ניתן להשתמש במדידות בבית או ב – ABPM לאישור האבחנה.
- הרווח בין סקר לסקר: פעם בשנה -מבוגר מגיל 40 ומעלה ומבוגר עם סיכון מוגבר ליל"ד. בין 3-5 שנים בכל אחד בגיל 18-39 עם לחץ דם תקין (מתחת ל – 135/80 ממ"כ) ללא גורמי סיכון.
- התערבות טיפולית: בלא שחורים – טיפול ראשוני בתיאזיד, CCB, ACEI או ARB. בשחורים – טיפול ראשוני בתיאזיד או CCB. בחולים עם מחלת כליות כרונית ניתן להתחיל או להוסיף ACEI או ARB.
Siu AL. Screening for high blood pressure in adults: U.S. Preventive Services Task Force Recommendation Statement. Ann Intern Med. 2015 Oct 13. [Epub ahead of print]
הערת פרופ' יודפת
אני שמח שסוף סוף מכירים מחברי ההנחיות (אגב, אינני מוצא בין שמות המחברים את "מנהיגי" יל"ד האמריקאים) בצורך לאבחן יל"ד ע"י ABPM או לפחות ע"י מדידות בבית. הם מסכימים סוף סוף שהמדידות ב – ABPM נחשבות כיום כסטנדרט היחיד לאישור האבחנה של יל"ד אבל אינם מעיזים לדרוש זאת אלא רק מציעים אפשרות. כל הנחיה מלווה בהסברים לשינוי בגישה כמו ההתייחסות למדידות מחוץ למרפאה כדי לנטרל את תופעת החלוק הלבן. לא ברור לי על סמך מה הם קבעו את הערך 130/85 ממ"כ כערך שמעליו יש לבצע מדידות מחוץ למרפאה. את קיומו של יל"ד ממוסך הס מלהזכיר כפי שחוקרי מחקר SPRINT שאליהן התייחסתי בחודש שעבר לא התייחסו בתוכנית המחקר לא ליל"ד ממוסך ולא ליל"ד של החלוק הלבן. לא מצאתי בהנחיות כל המלצות לאופן ביצוע המדידות מחוץ למרפאה ומהם הערכים התקינים והלא תקינים של דרגות לחץ הדם במדידות אלו. נחכה לראות אם יופיע פירוט נוסף בגירסה הסופית.