מטרת המחקר הרב-מרכזי בארה"ב היתה לבדוק את השפעת עיכוב DPP4 תוך טיפול ממושך במעכב ACE בהשוואה לטיפול בו-זמנית ב – ARB או CCB .
במחקר מצטלב, אקראי וכפול-סמיות שבו נכללו 100 מבוגרים עם סוכרת מסוג 2 ויל"ד. החולים הוקצו אקראית ל – 3 זרועות של טיפולים בלחץ הדם 3 פעמים בשבוע במשך 15 שבועות: רמיפריל, ולסרטן או אמלודיפין בסדר אקראי: פלצבו+ פלצבו, סיטאגליפטין + פלצבו וסיטאגליפטין + Aprepitant (substance P (a (NK1 (substance P) receptor blocker. עיכוב ה – DPP4 העלה את רמת הנוראפינפרין תוך הטיפול ברמיפריל אבל לא העלה את לחץ הדם. אפרפיטנט הוריד את קצב הלב בעמידה תוך טיפול בחסימת מערכת הרנין-אנגיוטנסין-אלדוסטרון ע"י רמיפריל או ולסרטן.
Wilson JR, Garner EM, Mashayekhi M, et al. DPP4 (Dipeptidyl Peptidase-4) Inhibition Increases Catecholamines Without Increasing Blood Pressure During Sustained ACE (Angiotensin-Converting Enzyme) Inhibitor Treatment. Hypertension. 2022 Jan 20: Epub ahead of print.
הערה
הטיפול במעכבי DPP4 בו בזמן עם מעכבי ACE מקובל בחולי סוכרת עם יל"ד. לטיפול זה חשיבות להבנת ההשפעה של שני סוגי תרופות אלו לעומת שילוב של מעכבי DPP4 עם תרופות אחרות נגד יל"ד (מעכבי RAAS) במנגנון שאינו אנזימתי ושאינם פועלות ישירות עם מערכת ה-RAAS. עיכוב ה- DPP4 העלה את רמת הנוראפינפרין והמטבוליט שלו דיהידרוקסי-פניל-גליקול בעמידה בצום בחולי סוכרת מסוג 2 ויל"ד מטופלים כרונית במעכב ACE אבל ללא עלייה בלחץ הדם. מצד שני,טיפול בו זמנית במעכב DPP4 אינו מעלה את הנוראפינפרין או הדיהידרוקסיפנילגליקול במטופלי חסמי ARB או CCB. אנטגוניזם לקולטן חומר P (NK1) מוריד את רמת הדיהידרוקסי-פניל-גליקול בצום אבל לא את הנוראפינפרין תוך שילוב של מעכבי DPP4 ו – ACE. ממצא זה מעיד שעלייה ברמת הנוראפינפרין בצום אינה מווסתת דרך המנגנון של הקולטן לחומר P בעוד שרמת מעכב חומר P מורידה את רמות הדיהידרוקסי-פניל-גליקול בעמידה. למרות העלייה ברמות הנוראפינפרין תוך שימוש בו זמנית בעיכוב כרוני של ACE ועיכוב DPP4 אין כל עלייה בלחץ הדם ובמהירות הדופק שנובעת מהסתגלות לעלייה בקטכולאמינים. מכל מקום, עלייה בקטכולאמינים יכולה לגרום להשפעות CV מזיקות בעיקר בחולים שיכולים לפתח אי ספיקת לב.