מטרת מחקר ה"חתך" שבוצע בסין היתה לבדוק את הקשר בין חשיפה לרעש בעבודה והשכיחות של יל"ד. נתוני הבדיקה הגופנית בעבודה נלקחו מפרויקט תעשיית בניית אווירונים באחת הערים הגדולות. הרעש סווג לגבוה (שווה או מעל 85 דציבל) ונמוך (מתחת ל – 85). נתוני הממצאים עברו תיקנון לגיל, מגדר ו – BMI.בחשיפה לרעש תעסוקתי מכלל 4.746 משתתפים (גיל ממוצע 43, 73.4 גברים) סבלו 9.57% מהם מיל"ד ו – 32.4% נחשפו לרעש תעסוקתי חזק. יחס הסיכון המתוקנן והמובהק לשכיחות של יל"ד היה 1.3 באלו שנחשפו לרעש חזק לעומת אלו שנחשפו לרעש תעסוקתי נמוך. בעיבודי תת-קבוצות נמצא שהשפעת הרעש על יל"ד היתה רק במשתתפים צעירים עם יחס סיכון מובהק של 1.70.
Wang J, Zhang P, Wang Y, et al. Association of occupational noise exposure with hypertension: A cross-sectional study. J Clin Hypertens (Greenwich). 2023 Feb;25(2):158-164.
הערה
במחקר הנוכחי נמצא שרעש תעסוקתי גבוה נמצא בקשר עם שכיחות גדולה יותר במבוגרים צעירים לעומת רעש תעסוקתי נמוך ללא כל השפעה של גיל ו – BMI. מהיות המחקר מסוג חתך לא מאפשר לקבוע סיבתיות אבל במידה שממצא זה יאושר במחקר אקראי ומבוקר האפשרות לקשר זה היא שחשיפה ארוכה לרעש משפיעה על הפרמטרים החימצוניים של תכולת כל נוגדי החימצון, מצב המחמצן הכלי והנזק ל – DNA. קיימים 3 תוצאים פיזיולוגיים שקשורים בחשיפה לרעש בעבודה: מאפיינים אישיים, אינדיקטורים לדחק וגורמי סיכון פיזיולוגיים. הקשר בין חשיפה לרעש ויל"ד נראה כמפעיל את המערכות הסימפתטיות והאנדוקריניות להשפעת מצבי מערכת החיסון והמצב המטבולי שגורמים לעלייה בלחץ הדם והשפעת השינויים בגורמי הסיכון הביולוגיים האפשריים (כמו שומני הדם ורמות הסוכר) שמשפיעים על התפתחות יל"ד ומחלות CV.